siipikarjaliitto_kapea_vas

                                                                                   Tiedote 3.11.2016 
                                                                                   Julkaisuvapaa 3.11.2016

Vuoden kalkkunatuottajaksi on valittu Ulla ja Kari Vaismaa Isostakyröstä

Kalkkuna-ala on perinteisesti palkinnut ansioituneen kalkkunankasvattajan vuoden tuottajana. Tänä vuonna palkittavat yrittäjät Ulla ja Kari Vaismaa ovat tehneet pitkäjänteistä työtä kalkkunan hyvinvoinnin eteen. Lintujen hoidossa näkyy koko perheen intohimo kalkkunatuotantoa kohtaan.

Vaismaat ovat kasvattaneet kalkkunoita vuodesta 2000 lähtien. Nyt kasvamassa onkin jo tilan 39:s kalkkunaparvi. Vaismaat kasvattavat kalkkunoita Isossakyrössä Pohjanmaalla. Tilalla on kasvatuspaikkoja 6 400 kalkkunalle.

Ulla ja Kari pitävät kalkkunaa mielenkiintoisena eläimenä. Aikoinaan kalkkunankasvatus aloitettiin vailla pohjatietoa, kaikki oli aluksi uutta. Tämä oli Vaismaiden mielestä toisaalta hyvä, koska ei ollut vanhoja tai vääriä ennakkokäsityksiä. He ovatkin olleet luomassa omalta osaltaan hyvää toimintatapaa koko kalkkunaketjuun.

Vuoden kalkkunatuottajan valitsevat Suomen Siipikarjaliitto ry ja Länsi-Kalkkuna Oy.

Kotimainen kalkkuna on löytänyt tiensä lautasille

Kalkkunanlihan tuotanto on Suomessa kasvussa kulutuksen kasvun siivittämänä. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n markkinabarometrin mukaan kalkkunanlihan kulutuksen kotimaisuusaste on tammi-syyskuussa noussut 7 % viime vuoden vastaavaan aikaan nähden. Alalla uskotaan, että yksi syy kotimaisen kalkkunanlihan kasvavaan suosioon on tuotannon alkuperän sekä vastuullisten tuotantotapojen merkityksen lisääntyminen.

Työn mielekkyys ja usko vaalean lihan kulutuksen kasvuun on pannut vireille monien vuosien hiljaiselon jälkeen joitain laajennushankkeita. Tämä turvaa osaltaan kotimaisen kalkkunanlihan tarjontaa.

Lisätietoja:
Hanna Hamina, toiminnanjohtaja Suomen Siipikarjaliitto ry, 050-573 0773, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sanna Simula, kehityspäällikkö Länsi-Kalkkuna Oy, 040-768 4041, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Heikki Parviainen, toimitusjohtaja Länsi-Kalkkuna Oy, 040-020 2842, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kari Vaismaa, 040-5871440, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kuvia vuoden kalkkunatuottajasta www.kalkkunaa.fi/medialle