pikkusiipi_kapea_vas

maat_paat

PikkuSIIPI on siipikarjaharrastajien oma sivusto.

Suomen Siipikarjaliitto avasi Internet-sivuillaan Pikkusiipi-palvelun joulukuussa 2003.

  • Pikkusiipi on tarkoitettu siipikarjaharrastajille, pienkanalan hoitajille, maatiais- tai rotukanojen säilyttäjille ja kaikille muille asiasta kiinnostuneille.
  • Pikkusiiven tavoitteena on mm. lisätä siipikarja- ja lintuharrastajien määrää, nostaa pienkanaloiden arvostusta sekä tuottaa palveluja ja koulutusta pienkanalaverkostolle.

Pikkusiipi toimii pääsääntöisesti Internetissä. Tarja Niemelän laatima sivusto sisältää laajalti tietoa mm. kanan historiasta, hoidosta, ruokinnasta, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, olosuhteista ja hoidosta sekä pienkanalan suunnittelusta Sivuilla on myös keskustelufoorumi, jonka yhteydessä on tavaratori (myydään/ostetaan). Lisäksi sivuilla toimii kysymyspalsta, missä asiantuntijat vastaavat jäsenten kysymyksiin.

Pikkusiipi on  vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten siipikarjaharrastajien keskuudessa. Tällä hetkellä (helmikuu 2010) Pikkusiivellä on n. 400 jäsentä, joista osa on rekisteröitynyt Pikkusiiven keskustelufoorumille. Foorumilla käydään  keskustelua ja tulokkaat saavat paljon hyviä neuvoja kokeneemmilta kanaharrastajilta.

Pikkusiipi järjestää myös kaikille siipikarjaharrastajille avoimia koulutuspäiviä. Vuonna 2004 järjestettiin kolme päivää, joiden aiheina olivat haudontaan valmistautuminen, haudonta käytännössä ja pienkanalan rakentaminen. Vuoden 2005 ensimmäinen koulutuspäivä ”Pienkanalan terveyspäivä” pidettiin huhtikuussa ja toinen koulutuspäivä ”Linnunlihaa kotitarpeeksi” oli joulukuun alussa. Kumpikin päivä keräsi runsaasti asiasta kiinnostuneita osallistujia. Vuonna 2006 järjestettiin "Lintuinfluenssapäivä siipikarjaharrastajille ja lintutarhaajille" Hyvinkäälle ja "Hyvinvoiva lemmikkikana" Tampereelle. Tulevista koulutuksista ilmoitetaan sivustolla.