pikkusiipi_kapea_vas

Ohjeita pienkanalan hoitajalle – nettiversio

kukko_karkkilassaOhjeissa käsitellään eläinten hoitoa ja olosuhteita, sukujuuria ja rotuvaihtoehtoja, käyttäytymistä, kanalaa, hyvinvointia.

Luomu-, maatiais- ja rotukanaa on käsitelty erikseen.

Opas pienkanalan hoitajalle kirjana

Pikkusiiven ohjeet ovat nyt saatavana myös kirjana. Ohjeissa rajoitutaan omatarvekanalaa koskeviin käytännön asioihin ja keskitytään pääasiassa kanaan, vaikka ohjeet osin soveltuvat muillekin siipikarjalajeille. Maatiaiskana ja sen säilyttäminen on oppaassa keskeisessä asemassa. 

Tekstiä on monilta osin täydennetty ja aihepiiriä laajennettu nettiversiosta. Internet-käyttöä helpottavat linkit on korvattu muulla tavalla. Opas sisältää nyt myös Työkirja-osuuden, johon voi kirjata oman kanalan tietoja ja tapahtumia. Työkirjaan voi tarpeen mukaan tulostaa uusia taulukoita Pikkusiivestä.

Oppaan otsikoita: Kanan historia kotieläimenä, rotujen synty, kanan pitotavat, luvat ja hankinta, käyttäytyminen ja hyvinvointi, rakenne ja elintoiminnot, olosuhteet, ruokinta ja hoito eri ikävaiheissa, ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa, siipikarjan taudeista ja niiden torjunnasta sekä kanala kautta aikojen...

Opas on A4-kokoa, 116 sivua,  värikuvaliittein. Hinta on 40 euroa, (sis. alv 10 %)


Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TAI

Suomen Siipikarjaliitto
puh. 044 730 7700, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Tulosta työkirjan taulukoita

Tutustu Siipikarjaliiton muuhun kirjallisuustarjontaan

 


Pikkusiipi vastaa

Kysymyspalsta täydentää ohjeita

Kirjallinen ohjeteksti on pakostakin yleisluontoinen, elävässä elämässä vaihtoehtoja on kuitenkin loputon määrä. Ihmisten odotukset, taidot ja ajankäyttö vaihtelevat suuresti. Helppous ei välttämättä ole ensi sijalla vaan esimerkiksi luonnonmukaisuus. Kanojen käyttäytyminen vaihtelee jopa saman jalosteen eri kasvatuserien välillä. Kanaloitakin on joka lähtöön.

Kysymyslinkin käyttö edellyttää Pikkusiipeen liittymistä. Vastaus julkaistaan Pikkusiiven kysymyspalstalla ja vastaaja (asiantuntija) vaihtelee aiheen mukaan.

Pikkusiipi Foorumi

Pikkusiiven Foorumi on jakautunut Keskustelupalstaan, Tavaratoriin ja Kuvagalleriaan. 
Foorumia pääset käyttämään liittymällä Pikkusiipi-palveluun.