siipikarjaliitto_kapea_vas

Tilaan Suomen Siipikarjaliitolta tarvikkeet salmonellavalvontaan kuuluvaa näytteenottoa varten.
Hyväksyn, että henkilötietojani saa käyttää ko. järjestelmän ylläpitämiseksi. (Henkilötietoja ei luovuteta muuhun käyttöön.)

Paketti sisältää ohjeet ja materiaalin näytteiden ottamiseen (ilmoittamanne määrän mukaisesti), lähetetarrat, lähetyskotelot, analysoinnit, postimaksut, alv 24 %  ym.)
Eritelkää tilausta tehdessänne lantanäytteiden ja pölynäytteiden määrä.

1. näyte otetaan 22-26 viikon ikäisiltä kanoilta ja sen jälkeen näytteitä otetaan 15 viikon välein munintakauden loppuun asti. (Eläinlääkärin kerran vuodessa ottamaan viralliseen näytteeseen kuuluu myös pöly- tai sivelypölynäyte.) Jos kanat menevät teurastamoon, viimeinen näyte otetaan teurastusta edeltävien neljän viikon aikana.

Kunnaneläinlääkärin on kerran vuodessa tehtävä pitopaikkaan tarkastuskäynti, jolloin hän ottaa näytteet kaikista pitopaikan parvista, jotka ovat näytteenottoon sopivassa iässä tai tuotantovaiheessa (näytteet on saatava otettua vähintään yhdestä parvesta). Eläinlääkärin ottamaan viralliseen näytteeseen kuuluu myös pöly- tai sivelypölynäyte. Näyte korvaa ko. parven eläintenpitäjän vastuulla olevan näytteenottokerran.
(Eläinlääkäri tarkastaa käynnillään muutkin samaan pitopaikkaan kuuluvat kanalat, vaikkei näytteitä ottaisikaan, sekä tuottajan näytekirjanpidon, ja merkitsee tiedot kaikkien osalta tarkastuspöytäkirjaan.)

Pienkanalat, joilla vain suoraan kuluttajille myyntiä, ottavat kaksi näytettä vuodessa, jos lintuja on väh. 50, alle 50 linnun kanaloissa riittää yksi näyte vuodessa. Eläinlääkärin tarkastuskäynti on vastaavasti joka toinen tai joka kolmas vuosi.

Yhden tavallisen uloste-, tossu- tai pölynäytteen kokonaishinta on jäsenille 50 €
ja muille 60 €. 

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com