NEWS

Ajankohtaista

Avoimet ovet biokaasulaitoksella

Alangon tilan biokaasulaitoksen avajaistilaisuudessa on mukana myös laitostoimittaja Metener Oy:n edustajat ja paikalla voi tutustua myös New Hollandin kaasutraktoriin. Tilan osoite on Lähdesniementie 21, 61230 Kurikka.

Biokaasulaitoksesta ilmestyi artikkeli viimeisimmässä Siipikarja-lehdessä, jonka voi lukea intrasta.

Ote laitostoimittajan tiedotteesta: 

Sami ja Mari Alangon tilalla Kurikassa otettiin käyttöön Joulukuussa 2021 panostoimiseen kuivamädätykseen perustuva biokaasun tuotantolaitos. Laitoksessa käytetään syötteinä kalkkunan lantaa sekä peltobiomassoja ja ensi vaiheessa kaasun keskeisin hyödyntämiskohde on kalkkunankasvatushallien lämmitys. Laitos on Suomessa lajissaan neljäs ja sen valmistuminen ajoittui sopivasti fossiilisten polttoaineiden huikean nousukiidon aattoon. ”Selvää tässä tilanteessa on että myös kaasun jalostus työkoneiden polttoaineeksi on jatkosuunnitelmissa”, sanoo Sami Alanko.


Biokaasulaitoksen rakentaminen suoritettiin tilan ja Metener Oy:n yhteistyönä. Metener Oy vastasi laitoksen suunnittelusta ja avainteknologian toimituksista ja asennuksista, tila puolestaan työmaan rakennustöistä ja siihen kuuluvista hankinnoista. ”Hanke vietiin läpi hyvän yhteistyön merkeissä ja vastaavanlaista toteutuskonseptia käytetään varmasti jatkossakin” toteaa Metener Oy:n pääsuunnittelija Juha Luostarinen.

Lisätietoja antavat
Alangon tila, Sami Alanko, 045-6753485
Metener Oy, Jukka Lehtonen 040-1649585