Turvallisuus

Salmonellanäytepalvelu

Liiton järjestämä palvelu siipikarjatuottajille

Siipikarjaliitto tarjoaa tuottajille, harrastajille ja muille alan toimijoille palvelua salmonellavalvonnan järjestämiseksi. Liitto lähettää tilauksesta asiakkaalle näytteenottotarvikkeet ohjeineen sekä lähetyskotelot. Näytteet tutkitaan Siipikarjaliiton sopimuslaboratoriossa. Tuloksen valmistuttua asiakas saa kirjallisen todistuksen tutkimuksesta sähköpostiin. 

Asiakkaat pääsevät henkilökohtaisilla tunnuksillaan seuraamaan ja tulostamaan parvi- ja näytteenottotietojaan ja munapakkaamot vastaavasti tarkistamaan sopimustuottajiensa näytetiedot Kanava-palvelusta. Tuottajat voivat myös valtuuttaa eläinlääkärin katsomaan Kanavasta sinne muodostuvan näytekirjanpitonsa ja tallentamaan salmonellavalvontakäyntilomakkeet. Näytteiden oikea-aikaisesta ottamisesta kananmunantuottaja saa halutessaan sähköpostimuistutuksen.  

Salmonellanäytepakettien tilaus

Tilaukset vastaanotetaan sähköisesti Kanavasta, puhelimitse tai sähköpostilla. Näytepaketti sisältää näytetarvikkeet, ohjeet, postitusmateriaalit, postikulut ja laboratoriomaksut. Tilaa tarvikkeet vähintään kaksi viikkoa ennen ensimmäistä näytteenottoa. Kysy lisätietoja: 

Tarja Oksanen
044 730 7700 
siipikarjaliitto@siipi.net 

Näytepaketin hinta Siipikarjaliiton jäsenille 50€ (sis. alv) / näyte 
Näytepaketin hinta ei-jäsenille 60€ (sis. alv) / näyte 

KANAVA
Salmonellanäytepal- velu ja paljon muutakin